lørdag den 27. oktober 2012

iyi bayramlar :-)

iyi bayramlar alle samme :-)

Så blev  det tid til Eid-al-adha (offerfesten) og det betyder at alt indenfor det offentlige har haft fri siden onsdag. Det er en helt speciel tid for muslimerne, og det minder på mange måder om vores jul. Familierne mødes, og der er fest og glade dage. Det som er så specielt ved denne muslimske højtid er at de velhavende familier offer en ged, et får eller en ko, og så deler ud af det til de mindre velhavende mennesker, og børnene i familierne får gaver og penge. Ellers står de fire dage på hygge i familiens tegn, masser af kage, slik og chokolade.

Da jeg og F desværre ikke har kunne få fri i flere dage, måtte vi nøjes med en dag sammen med familien i landsbyen. Vi tog afsted tidligt fredag morgen, og mødtes hos noget familie i Gasipaza for at spise morgenmad inden turen gik videre op i bjergene. :-)
Da vi kom op i landsbyen stod den på hygge med familien, og så fik vi spist en masse ged. Alle børnene kom rendende til os voksende for at kysse vores hænder, så de kunne få penge, så der blev givet en del ud til de mindre, men det var helt fantastisk at se hvor glade og taknemlige de er :)

Dagen fløj afsted og pludselig var klokken 3 og vi var nød til at vende snuden mod Alanya igen, da F desværre skulle på arbejde.

Nu er der er kun en uge til jeg får besøg af fantastiske Louise! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar